2014. szeptember 21., vasárnap

Csülökpörkölt benne főtt burgonyával

Adjunk az élvezetnek...! :) Én kuktában készítettem, így gyorsan elkészült! 1 dolog hiányzott belőle: vörösbor. Nem volt itthon. De így is nagyon finom lett!




Hozzávalók 2 személyre:

1 kg kicsontozott sertés hátsó csülök
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír vagy kb. 1,5 dl olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt bors
1-2 teáskanál só ízlés szerint
Burgonya mennyisége tetszés szerint 

Elkészítése:

                             1. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk és forró zsiradékon üvegesre                                                                                           pirítjuk.

                                                     2. A csülköt alaposan megtisztítjuk.

                                                             3. Kockákra feldaraboljuk.

                                         4. Rátesszük a hagymára, és fehéredésig sütjük.

                                       5. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.

                                    6. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, őrölt köményt.

                                                                       7. Elkeverjük.

                                               8. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

                       9. Rázárjuk a kukta fedőt, és kb. 1-1,5 órán keresztül, kis lángon főzzük.

            10. Ha letelt az 1 óra, levesszük a fedőt, megbizonyosodunk róla, hogy megfőtt a csülök.

     11. Feldaraboljuk a burgonyát, és hozzáadjuk a csülökpörkölthöz. Kevés vizet adunk hozzá.
                              Visszatesszük a fedőt, és még kb. 10-15 percig főzzük.

                     Az elkészült ételhez jó étvágyat kívánok!                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése