2014. szeptember 17., szerda

Diós grízes krémes

Sziasztok! Már több, mint 2 hete nem jelentkeztem recepttel. Szeptember 1-el elkezdődött az iskola, és így az én munkám is folytatódott, ugyanis egy iskolában dolgozom, immáron 2. éve. 
Így sajnos a blogomat kissé elhanyagoltam, mert mikor hazaérek, akkor nem sűrűn ülök le a gép elé. Valamit főzni kell az uramnak. :) Na meg sütni, mert édesszájú. Most viszont ezeket már tegnap elvégeztem, így most ölembe vettem a laptopot és megosztom veletek a tegnapi süteményünk receptjét. 

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál darált dió
6 evőkanál víz

6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

A krémhez:


6 dl tej
6 evőkanál búzadara

10 dkg darált dió
20 dkg ráma
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor

                                                               


                                                        1. A tojásokat kettéválasztjuk. 


                                                      2. A fehérjét kemény habbá felverjük.


                                        3. A fehérjéhez egyesével hozzáadjuk a sárgákat, közben                                                                    robotgéppel folyamatosan keverjük lassú fokozaton.


     4. Részletekben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és
óvatosan összekeverjük, vigyázva, nehogy összetörjük a habot.

5. Ezután hozzáadjuk a darált diót.

6. Ezzel is óvatosan összekeverjük.

7. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben közepes fokozaton
tűpróbáig sütjük.

8.  Hagyjuk teljesen kihűlni. Addig elkészítjük a krémet.

9. A tejből és a grízből sűrű tejbegrízt készítünk. Hagyjuk kihűlni.

10. A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót.

11. Ha a gríz teljesen kihűlt, összekeverjük robotgép segítségével a cukros, diós vajjal. 

12. Megkenjük 1-1,5 cm vastagon vele a kihűlt piskótánkat. 

13. Tetejét dióval megszórjuk.

Az elkészült süteményhez jó étvágyat kívánok! 

1 megjegyzés: